Претрага
Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Сасо-ова освојила Отворено првенство САД за жене

03. јун 2024.

Yuka Saso освојила је по други пут голф турнир Отворено првенство САД за жене. Прва је играчица у историји USGA-а која је то икада урадила.

Toyo Tires удружила се с Yuka-ом Saso раније ове године, заједно потписавши уговор о партнерству у фебруару. Спонзорисање Saso-ове било је израз поруке робне марке компаније „Отворени путеви чекају” одражавајући прилике за чије су савладавање производи Toyo Tires-а и направљени. Њен успех на Отвореном првенству САД за жене одразио је њену способност да се надмеће пошто је морала да надокнади заостатак, остварујући лошије него иначе резултате у две завршне етапе, да би преузела вођство. Радећи то, понела је кући највећу награду у највећем првенству у голфу за жене, чек на два милиона четиристо хиљада америчких долара.  

Са 22 године, Saso-ова је најмлађа играчица која је освојила вишеструке титуле, већ успевши да буде најмлађа победница Отвореног првенства САД за жене када га је први пут освојила. Она је такође једина играчица у историји која је освојила титуле за различите државе, пошто је прешла с представљања отаџбине своје мајке, Филипина, на очеву, Јапан.  

Коментаришући свој успех, Saso-ова је рекла: „Веома сам срећна што сам освојила Отворено првенство САД за жене по други пут и своју прву турнирску победу за три године. Захвална сам свима на подршци и наставићу да стремим још већим висинама, свакодневно вредно радећи. Хвала вам на вашој подршци.”