Претрага
Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Скраћена трка ускратила тиму изгледе на победу

03. јун 2024.

После најкраће трке 24 сата у њеној историји, Toyo Tires с Ring Racing-ом завршили су 5. и 6. у класи SP10.

Двоја кола тојота GR Supra GT4 Evo била су опремљена најновијим ауто-гумама Proxes Slick Toyo Tires-а развијеним на Nürburgring-у. С прогнозом кише одмах после почетка трке, морали су се направити планови за возаче и тактику на јутарњем састанку јер су ауто-гуме Proxes за влагу имале мање проба због мало трка с кишом у серији Nürburgring Langstrecken.

Двоја кола тојота квалификовала су се 6. и 11. од 15 кола у њиховој класи. Водећа кола, 170, била су 6. док су кола 171 била 11. Обоја кола кренула су по киши. Механички кварови довели су кола 170 до бокса на око 30 минута и кола су склизнула на 9. место а претекла су их друга кола, 171, која су се попела на 8. место са почетног 11.  

Обављених поправки, кола 170 силовито су ишла, попевши се на 6. место одмах иза других кола 171 на 5. месту, пре него што је трка заустављена у 23.23 због густе магле која се спустила на стазу. Магла је била тако густа да су организатори објавили да је трка прекинута бар до 8.00 следећег јутра.

Магла је остала и следећег јутра. Директор трке отворио је одељак боксова у 9.30 и установљени су полазни положаји али је тимове очекивало дуго чекање. Најаве почетка непрекидно су померане јер се време није поправљало. Најзад, четири сата пошто је одељак боксова отворен, у пола два по подне, трка је почела, с 5 кругова загревања иза безбедносних кола. На крају овога, контрола трке објавила је да ће се трка завршити и неће бити даљег тркања. У 3.05 по подне, пре него што је чак прошло 24 сата, завршена је најкраћа трка 24 сата у историји и 5. и 6. место два аута тојота GR Supra GTs Evo била су непромењена. Тим је остао да се пита шта је могло бити.

Колâ ће се вратити на Nürburgring за три недеље због треће етапе серије Nürburgring Langstrecken, 69. ADAC Westfalenfahrt, када ће се надати бољем времену за трку.