Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Побољшавамо власничку технологију осмишљавања ауто-гума

18. јул 2024.

Корпорација Toyo Tire прихватила је седму генерацију Рачунарског система *1 (HPC) високог учинка за своју високо прецизну власничку платформу „T-MODE” за осмишљавање ауто-гума, успостављајући платформу за развој производа за брз развој ауто-гуме вишег учинка.
*1) Произвео Hewlett Packard Enterprise
 
Toyo Tires поставила је суперрачунаре као основно средство за производњу ауто-гума, и непрекидно усавршава њихове особине откад их је представила пре 40 година. Toyo Tires такође независно развија програм коришћен за анализу грађе ауто-гума, опонашајући и грађу ауто-гума и понашање возила ка научно најефективнијим производима да задовоље тржишне захтеве. Године 2019, Toyo Tires укључила је технологију подршке нацртима користећи технологију ВИ у уобичајену основну технологију осмишљавања ауто-гума користећи CAE*2, развивши је у нов „T-MODE”.
*2) Техника потпомогнута рачунарима.
Тренутно, технолошке иновације повезане с покретљивошћу следеће генерације, као што су распрострањена употреба ел. возила, технологија аутономне вожње и стратегије SDV*3, напредују једна за другом према фази друштвене примене. Од ауто-гума за свако возило тражи се да брзо остваре учинак и функције који подржавају ову еволуцију и, у будућности, чак виша прецизност и брзина у осмишљавању биће кључни.
*3) Возило одређено програмом. Возило чије функције покретљивости могу бити надограђене надоградњом њеног програма.

Користећи увођење најновијег система HPC, Toyo Tires даље је оптимизовала тренутни програм T-MODE, смањујући обрачунско време тражено од стране дизајнера на мање од пола од оног што је претходно коришћено. Додатно, очекује се да убрзана акумулација података опонашања поправи предвидљиву тачност „обрнутог проблема” модела слојевитог учења који изводи одлике нацрта, као што су грађа ауто-гуме, облик и шара из вредности учинка. Ово је даље побољшало и унапредило систем реаговања компаније за остварење технологија следеће генерације.

Драматично повећавајући број изведених опонашања великих размера, као што су аеродинамичка предвиђања и предвиђања особина материјала, очекивано је да ће производи са изванредним отпором на котрљање и отпором на хабање, који су основни захтеви учинка за ауто-гуме ел. возила, бити ускоро остварени. У развоју ауто-гуме великог пречника Open Country A/T III EV за ауто-гуме ел. камионета и ел. теренаца, који су већ у продаји на тржишту Северне Америке од фебруара ове године, T-MODE је снажно промовисао развој сваке особине тражене да се ово оствари.

У складу с брзим развојем укључивања дигиталне технологије у аутомобилски развојни процес, Toyo Tires наставиће да ради на побољшавању прецизности нацрта ауто-гума и развоја, скраћивању времена развоја и унапређењу технологије опонашања водећи до стварања напредног екосистема