Pretraga
Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Saso-ova osvojila Otvoreno prvenstvo SAD za žene

03. jun 2024.

Yuka Saso osvojila je po drugi put golf turnir Otvoreno prvenstvo SAD za žene. Prva je igračica u istoriji USGA-a koja je to ikada uradila.  

Toyo Tires udružila se s Yuka-om Saso ranije ove godine, zajedno potpisavši ugovor o partnerstvu u februaru. Sponzorisanje Saso-ove bilo je izraz poruke robne marke kompanije „Otvoreni putevi čekaju” odražavajući prilike za čije su savladavanje proizvodi Toyo Tires-a i napravljeni. Njen uspeh na Otvorenom prvenstvu SAD za žene odrazio je njenu sposobnost da se nadmeće pošto je morala da nadoknadi zaostatak, ostvarujući lošije nego inače rezultate u dve završne etape, da bi preuzela vođstvo. Radeći to, ponela je kući najveću nagradu u najvećem prvenstvu u golfu za žene, ček na dva miliona četiristo hiljada američkih dolara.  

Sa 22 godine, Saso-ova je najmlađa igračica koja je osvojila višestruke titule, već uspevši da bude najmlađa pobednica Otvorenog prvenstva SAD za žene kada ga je prvi put osvojila. Ona je takođe jedina igračica u istoriji koja je osvojila titule za različite države, pošto je prešla s predstavljanja otadžbine svoje majke, Filipina, na očevu, Japan.  

Komentarišući svoj uspeh, Saso-ova je rekla: „Veoma sam srećna što sam osvojila Otvoreno prvenstvo SAD za žene po drugi put i svoju prvu turnirsku pobedu za tri godine. Zahvalna sam svima na podršci i nastaviću da stremim još većim visinama, svakodnevno vredno radeći. Hvala vam na vašoj podršci.”  

Najnovije vesti