Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Poboljšavamo vlasničku tehnologiju osmišljavanja auto-guma

18. jul 2024.

Korporacija Toyo Tire prihvatila je sedmu generaciju Računarskog sistema *1 (HPC) visokog učinka za svoju visoko preciznu vlasničku platformu „T-MODE” za osmišljavanje auto-guma, uspostavljajući platformu za razvoj proizvoda za brz razvoj auto-gume višeg učinka. 
*1) Proizveo Hewlett Packard Enterprise
 
Toyo Tires postavila je superračunare kao osnovno sredstvo za proizvodnju auto-guma, i neprekidno usavršava njihove osobine otkad ih je predstavila pre 40 godina. Toyo Tires takođe nezavisno razvija program korišćen za analizu građe auto-guma, oponašajući i građu auto-guma i ponašanje vozila ka naučno najefektivnijim proizvodima da zadovolje tržišne zahteve. Godine 2019, Toyo Tires uključila je tehnologiju podrške nacrtima koristeći tehnologiju VI u uobičajenu osnovnu tehnologiju osmišljavanja auto-guma koristeći CAE*2, razvivši je u nov „T-MODE”. 
*2) Tehnika potpomognuta računarima. 
Trenutno, tehnološke inovacije povezane s pokretljivošću sledeće generacije, kao što su rasprostranjena upotreba el. vozila, tehnologija autonomne vožnje i strategije SDV*3, napreduju jedna za drugom prema fazi društvene primene. Od auto-guma za svako vozilo traži se da brzo ostvare učinak i funkcije koji podržavaju ovu evoluciju i, u budućnosti, čak viša preciznost i brzina u osmišljavanju biće ključni. 
*3) Vozilo određeno programom. Vozilo čije funkcije pokretljivosti mogu biti nadograđene nadogradnjom njenog programa.  

Koristeći uvođenje najnovijeg sistema HPC, Toyo Tires dalje je optimizovala trenutni program T-MODE, smanjujući obračunsko vreme traženo od strane dizajnera na manje od pola od onog što je prethodno korišćeno. Dodatno, očekuje se da ubrzana akumulacija podataka oponašanja popravi predvidljivu tačnost „obrnutog problema” modela slojevitog učenja koji izvodi odlike nacrta, kao što su građa auto-gume, oblik i šara iz vrednosti učinka. Ovo je dalje poboljšalo i unapredilo sistem reagovanja kompanije za ostvarenje tehnologija sledeće generacije.

Dramatično povećavajući broj izvedenih oponašanja velikih razmera, kao što su aerodinamička predviđanja i predviđanja osobina materijala, očekivano je da će proizvodi sa izvanrednim otporom na kotrljanje i otporom na habanje, koji su osnovni zahtevi učinka za auto-gume el. vozila, biti uskoro ostvareni. U razvoju auto-gume velikog prečnika Open Country A/T III EV za auto-gume el. kamioneta i el. terenaca, koji su već u prodaji na tržištu Severne Amerike od februara ove godine, T-MODE je snažno promovisao razvoj svake osobine tražene da se ovo ostvari.

U skladu s brzim razvojem uključivanja digitalne tehnologije u automobilski razvojni proces, Toyo Tires nastaviće da radi na poboljšavanju preciznosti nacrta auto-guma i razvoja, skraćivanju vremena razvoja i unapređenju tehnologije oponašanja vodeći do stvaranja naprednog ekosistema CAE.

 

Najnovije vesti